Ova pogača nije mnogo zahtevna za pripremu ali deluje dekorativno i zato vam predlažem da je nekada i vi pripremite...
POTREBNO JE:500 gr brašna
2 dl vode
1 dl mleka
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
margarin za premaz
1 jaje
susam
PRIPREMA:
Zamesite testo od navedenih sastojaka, pokrijte i ostavite da se udvostruči.
Nakon toga testo prebacite na pobrašnjenu radsnu površinu, lagano ga oblikujte u valjaj pa ga isecite na dva dela tako da jedan bude 2/3 a drugi 1/3.
Veći deo razvucite oklagijom u pravougaoni oblik na debljinu manje od 1 cm pa ga premažite omekšalim margarinom. Zatim ga zasecite, ali ne do kraja (ostavite desetak cm od ivice). Pažljivo ga urolajte pa prebacite u uljem podmazan okrugli kalup.
Drugi deo podelite na dva dela, napravite deblje valjkove i uvijte ih kao na slici. Prebacite je u sredinu kalupa.
Pokrijte i ostavite da odmara dvadesetak minuta a nakon toga odozgo premažite umućenim jajetom i pospite unutrašnji deo susamom a možete i celu pogaču.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 200 st dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар