Kada hoću da napravim nešto slatko a da ne iziskuje mnogo vremena i truda, odlučim se za mafine. Osnovne sastojke uvek imam u kuhinji a verujem i svaka domaćica, tako da vam ih od srca preporučujem. Ovom prilikom sam želela da iskoristim svoj domaći džem od jagoda a vi možete oonaj koji imate i volite.
POTREBNO JE:
2 jajeta
100 gr šećera
100 ml ulja
120 ml jogurta
50 ml mleka
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanile
po potrebi džema od jagoda
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa dodajte ulje a zatim jogurt i mleko. Mutite još minut-dva pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. Lagano izmešajte da dobijete kompaktnu smesu.
Kalup za mafine podmažite uljem i sipajte smesu u svaki otvor. Na vrhu stavljajte po malo džema i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. dvadesetak minuta.
Pečene mafine izvadite iz rerne, sačekajte da se malo prohlade, vadite ih iz kalupa i poslužite. Ukusni su i vrući i hladni.
Нема коментара:
Постави коментар