петак, 11. фебруар 2011.

LEDENE KIFLICE

            Ove kiflice su malo neobične, jer testo sa kvascem narasta u hladnoj vodi a ne na toplom mestu. Odavno sam ih pravila i želela sam da recept podelim sa vama.
            Potrebno je:
            1 šolja masti
            3 šolje brašna
            1 celo jaje + 2 žumanca
             kvasac
            3 kašike šećera
            đžema
            prah šećera i
            vanilin šećer
            Priprema:
            Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka. Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom. Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na vrhu vode. To izgleda ovako:
            Dakle, kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i razvucite u koru debljine 1 cm i pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima i neka odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.

             Ispecite i još vruće uvaljajte u prah šećer, zamirisan vanilom.

8 коментара:

  1. Hehehehe skroz neobično !! Odličan recept!!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš ljepo izgleda i miriše,moraču isprobati.

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Zoro,ovo su moje omiljene kiflice.Moja mama ih je pravila,a sad ja mojoj deci.Ja ih imam pod nazivom,Bele kiflice.Sjajne su,lake za pravljenje,jeftine,a ukusne!!Svima ih preporucujem da probaju.Pozdrav Zoro!

    ОдговориИзбриши
  4. tijesto koje narasta u vodi sam isprobala i jako mi se dopalo, morala bi ga ponovo napraviti

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam do sad nista slicno probala. Dopada mi se i belezim.Pozzzz

    ОдговориИзбриши