Ovaj kolač može poslužiti i kao torta, veoma se lako i brzo priprema ali se i brzo pojede, obzirom da nije mnogo kalorična. Ja sam napravila od pola mere, a za podlogu sam koristila keks a može i patišpan.
Potrebno je:
1 litar jogurta
150 g šećera
3 kesice ( 30 g želatina)
1 kg voća (jagoda, višanja itd.)
200 g celog keksa
2 kesice šlaga
Jogurt sipaj u šerpu i dodaj šećer. Kada se dovoljno zagreje dodaj predhodno rastopljen želatin u soku od voća. Uz mešanje ubaci i voće (ja sam koristila jagode iz zamrzivača).
U dublji pleh ili neku drugu posudu, poređaj keks a preko keksa stavi predhodnu masu. Pokrij alu folijom ili celofanom i stavi u zamrzivač dok se ne stegne (oko 1 sat).
Izvadi iz zamrzivača i odozgo stavi šlag.
Potrebno je:
1 litar jogurta
150 g šećera
3 kesice ( 30 g želatina)
1 kg voća (jagoda, višanja itd.)
200 g celog keksa
2 kesice šlaga
Jogurt sipaj u šerpu i dodaj šećer. Kada se dovoljno zagreje dodaj predhodno rastopljen želatin u soku od voća. Uz mešanje ubaci i voće (ja sam koristila jagode iz zamrzivača).
U dublji pleh ili neku drugu posudu, poređaj keks a preko keksa stavi predhodnu masu. Pokrij alu folijom ili celofanom i stavi u zamrzivač dok se ne stegne (oko 1 sat).
Izvadi iz zamrzivača i odozgo stavi šlag.
Pouzdano znam da je ovaj kolač prosto - SAVRŠEN !!!
ОдговориИзбришиLep recept ali treba da pricekam za jagode da im stigne vreme, ove sada nisu bas ukusne...Pozdrav.
ОдговориИзбришиFantastičan kolač!
ОдговориИзбриши