Moj unuk Mihajlo

Loading...

субота, 19. фебруар 2011.

ZAPEČENO PILEĆE BELO MESO

                        Kada mi ostanu neiskorišćene pileće grudi, često od njih spremim nešto odokativno, pa sam to uradila i ovog puta, te sam uz dodatak krompir pirea, a naravno i supe iz kesice imala brz i ukusan ručak.
            Potrebno je:
            2 pileća bela mesa
            oko 250 g suve plećke (može suvi vrat ili sl.)
            oko 150 g kačkavalja (može parmezan)
            kisela pavlaka
            vegeta, so, biber i
            malo ulja ili margarina
            Priprema:
            Meso isecite na tanje šnicle, malo izlupajte, posolite i pobiberite i kratko propržite na sasvim malo ulja ili margarina. U vatrostalnu posudu stavite polovinu pilećeg mesa, preko poređajte suvo meso i preko ostatak pilećih šnicli. Posuti vegetom i sve premazati kiselom pavlakom. Preko pavlake narendati kačkavaj i stavite u zagrejanu rernu dok ne porumeni (oko pola sata).

8 коментара:

  1. Baš si fino to napravila,sa užitkom bih pojela,makar jedem kao ptičica,ali super je!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo izgleda kao nešto što bi se baš svidilo mom suprugu.. Mislim da si mi upravo dala ideju za sljedeći ručak :*

    ОдговориИзбриши
  3. Izgleda fenomenalno! Mislim da bi moju bolju polovinu jaaako usrecila kad bi mu napravila ovako divan rucak ;)

    ОдговориИзбриши