недеља, 18. септембар 2011.

Kolač sa jagodama

            Jednostavan i brz kolač, mekan i sočan, lagan i osvežavajući. Prvi put sam ga pravila, možda nije baš lep na oko, ali vredelo je, brzo je pojeden.
Potrebno je:
3 jaja
200 g šećera
120 ml ulja
1 dl soka od jagoda
300 g brašna
1 prašak za pecivo
250 g jagoda
oko 2 kašike gustina
Priprema:
             Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sok od jagoda a zatim umešajte brašno sa pr. za pecivo. Na kraju dodajte i pire od jagoda. Pecite kolač na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kad se ispeče još topao kolač prelijte prelivom (želeom) od jagoda koji pripremite tako što u vreo sok umešate gustin i kratko prokuvate.                                                                                                               

6 коментара:

  1. Mmmm, mogu zamisliti samo miris ovih kolača!!! Odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Da mi je samo znati otkud sad vadiš jagode :D Biskvit i jagode - nepogrešiva kombinacija!

    ОдговориИзбриши
  3. @ Tamara, jagode su iz zamrzivača, vidi se na kolačima da su zamrznute...

    ОдговориИзбриши
  4. Dobar je recept, mekano biskvitno testo u kombinaciji sa vocem uvek svi vole, nije ni cudo da je nestao u trenu!;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Super recept,makar su mi najbolje friške jagode,ali i ovaj će recept isprobati moja kćerka.Baš se veselim.

    ОдговориИзбриши