четвртак, 01. септембар 2011.

Pasterizovana paprika sa paradajzom

            Počela sam da spremam i slanu zimnicu. Evo jednog recepta, po prvi put ga i sama isprobavam, a verujem da ću i ubuduće, obzirom na način na koji se priprema.
Potrebno je:
2,5 kg paradajza (ja sam koristila onaj duguljast, mesnat)
1,5 kg paprika (crvenih, žutih)
3 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
Za marinadu:
3 l vode
3 kašike soli
7 kašike šećera
3 kašike sirćeta
3 kašike ulja
2 lorbera
biber u zrnu
Priprema:
            Paprike presecite na pola (ukoliko su krupne) a paradajz ostavite ceo. Crni luk isecite na kolutove.  Povrće ređajte u čiste tegle a između stavljajte beli luk.
            Od navedenih sastojaka napravite marinadu i vrućom nalijte tegle. Zatvorite hermetičkim zatvaraćem i pasterizujte  tegle 10-12 minuta. Ostavite ih da se ohlade u vodi i hladne smestite u ostavi.

2 коментара:

  1. Odlicno:) Ovo bi lepo izgledalo na mom kuhinjskom prozoru;)

    ОдговориИзбриши
  2. Oooo, kakvo dovno šarenilo. Recepata za zimnicu nikad dosta, još kad bih sve mogla da postizavam:) da napravim... Zoro, ovo mi se jako svidja. Hvala za recept. Pozdrav

    ОдговориИзбриши