уторак, 16. октобар 2012.

Čokoladna torta


Potrebno je za koru:
2 jaja
1 šolja šećera
2 šolje brašna
6 kašike kakaoa
1 šolja mleka
1 vanilin šećer
1/3 - 1/2 šolje ulja
1/2 kašičice pr.za pecivo
1/2      "    sode bikarbone
1-2 kašike ključale (vrele) vode
           U jednoj posudi izmešajte sve namirnice mikserom na najmanju brzinu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 40 minuta. Ohladite koru pa je presecite na pola.

Kora će delovati dosta tvrda, ali ne brinite kada je budete isfilovali i kada bude odstajala, biće taman kako treba.
Za krem:
150 gr čokolade
150 gr. šećera
3 kašike kakaoa
100 gr margarina
1 kisela pavlaka
I još:
1-2 kesice šlaga u prahu i
jagode po želji
              Otopite čokoladu na pari sa šećerom  (ili na laganoj vatri), dodajte kakao i sve izmešajte. Posebno umutite margarin i u njega dodajte kiselu pavlaku. Ovo sjedinite sa čokoladom.

             Preko prve kore stavite kremu (ja sam preko kreme poređala jagode iz zamrzivača) ali vi ne morate, stavite drugu koru i odozgo umućen šlag.
Tortu služite tek kada odstoji najmanje 24 sata, jer  dotle kore omekšaju.



Нема коментара:

Постави коментар