субота, 20. октобар 2012.

Pikantna piletina


        U mojoj kući je piletina veoma zastupljena, em' je zdrava, em' je zahvalna za eksperimentisanje. Postoje razne marinade u kojoj se piletina predhodno drži a ja sam ovom prilikom koristila ono što sam trenutno imala i verujte, ukus je bio fenomenalan...
Potrebno je:
pile (ili bataci sa karabatacima, krilca, belo meso)
začini ( so, ml.biber, suvi začin,  aleva paprika slatka a može i ljuta
2 kašičice đumbira
malo soka od limuna
ulje
Oriprema:
           U jednu posudu stavite sve napred navedeno i u to uvaljajte svaki komad piletine. Neka odstoji neko vreme a onda stavite u vatrostalnu posudu, poklopite je poklopcem ili folijom i pecite u zagrejanoj rerni  oko pola sata. Nakon toga je otklopite i pecite još desetak minuta, dok ne porumeni.
 

2 коментара:

  1. Piletinu volimo svi na sve načine,a ovako je stvarno superrrr!Prefino!

    ОдговориИзбриши
  2. I ja volim piletinu na sve moguće načine i često je pripremam, ovo kod tebe mi se sviđa, odlična kombinacija !

    ОдговориИзбриши