Brzo, jednostavno i ukusno jelo sa malo namirnica...
POTREBNO JE:
5-6 srednjih krompira
oko 300 gr tvrđeg sira
2-3 kašike istopljenog putera
4 jaja
2 dl mleka
150 gr kačkavalja
po ukusu soli i ml. bibera
PRIPREMA:
Krompir operite, oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi (nemojte ga prekuvati). Zatim ga ohladite i polovinu narendajte u uljem podmazanu okruglu posudu za pečenje. Preko narendajte sir pa preko njega narendajte ostatak krompira. Sve prelijte rastopljenim puterom.
Posebno umutite jaja sa mlekom i biberom pa prelijte preko izrendanog krompira. Pecite u rerni oko pola sata na 180-200 st. Izvadite iz rerne, narendajte kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče, tj. dok ne porumeni.
POTREBNO JE:
5-6 srednjih krompira
oko 300 gr tvrđeg sira
2-3 kašike istopljenog putera
4 jaja
2 dl mleka
150 gr kačkavalja
po ukusu soli i ml. bibera
PRIPREMA:
Krompir operite, oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi (nemojte ga prekuvati). Zatim ga ohladite i polovinu narendajte u uljem podmazanu okruglu posudu za pečenje. Preko narendajte sir pa preko njega narendajte ostatak krompira. Sve prelijte rastopljenim puterom.
Posebno umutite jaja sa mlekom i biberom pa prelijte preko izrendanog krompira. Pecite u rerni oko pola sata na 180-200 st. Izvadite iz rerne, narendajte kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče, tj. dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар