понедељак, 5. септембар 2016.

Medeno srce

           Nešto drugačije, brzo i jednostavno se priprema a ukus je fenomenalan...

POTREBNO JE:
1 čaša (od 2 dl) mleka
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja
1 jaje
2 čaše brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
2 kašike kakaoa
5-6 kašika džema po želji
1 kašika meda
PRIPREMA;
             U jednu posudu stavite sve navedene sastojke sem džema i meda, pa sve dobro izmešajte mikserom. Oko polovine smese sipajte u uljem podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko desetak minuta na 200 st. a zatim izvadite pleh i premažite džemom, pa preko sipajte ostatak smese. Vratite pleh u rernu i pecite još tridesetak minuta(probajte čačkalicom i ako ostane suva, kolač je pečen).
              PS, Ukoliko želite, kolač možete preliti glazurom od čokolade a ja sam ga premazala medom umućenim sa 1 kašikom džema i 1 kašikom vode.      







Нема коментара:

Постави коментар