понедељак, 3. октобар 2016.

Gibanica prelivena mlekom

           Gibanica (pita),  pripremljena na ovaj način je veoma sočna i izuzetno ukusna.  Posebnu boju i ukus joj daju domaća jaja i kvalitetan sir.

POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
300 gr sira
3 jaja
1 dl ulja
4 dl mleka
po ukusu soli
1/2 kesice pr. za pecivo
PRIPREMA:
             Na uljem podmazan pleh stavite tri kore i svaku poprskajte sa malo ulja. Na treću koru stavite po malo izmrvljenog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve kore i sir.  Poslednju koru samo poprskajte uljem.
             Tako složenu pitu isecite na komade. Posebno umutite jaja sa pecivom, mlekom i solju i tim prelivom prelijte pitu tako da preliv što više uđe u prostore između sečenih komada pite. Ostavite je da odstoji desetak minuta pa je pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
             Pitu poslužite toplu uz kiselo mleko, jogurt...







Нема коментара:

Постави коментар