Gibanica (pita), pripremljena na ovaj način je veoma sočna i izuzetno ukusna. Posebnu boju i ukus joj daju domaća jaja i kvalitetan sir.
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
300 gr sira
3 jaja
1 dl ulja
4 dl mleka
po ukusu soli
1/2 kesice pr. za pecivo
PRIPREMA:
Na uljem podmazan pleh stavite tri kore i svaku poprskajte sa malo ulja. Na treću koru stavite po malo izmrvljenog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve kore i sir. Poslednju koru samo poprskajte uljem.
Tako složenu pitu isecite na komade. Posebno umutite jaja sa pecivom, mlekom i solju i tim prelivom prelijte pitu tako da preliv što više uđe u prostore između sečenih komada pite. Ostavite je da odstoji desetak minuta pa je pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Pitu poslužite toplu uz kiselo mleko, jogurt...
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
300 gr sira
3 jaja
1 dl ulja
4 dl mleka
po ukusu soli
1/2 kesice pr. za pecivo
PRIPREMA:
Na uljem podmazan pleh stavite tri kore i svaku poprskajte sa malo ulja. Na treću koru stavite po malo izmrvljenog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve kore i sir. Poslednju koru samo poprskajte uljem.
Tako složenu pitu isecite na komade. Posebno umutite jaja sa pecivom, mlekom i solju i tim prelivom prelijte pitu tako da preliv što više uđe u prostore između sečenih komada pite. Ostavite je da odstoji desetak minuta pa je pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Pitu poslužite toplu uz kiselo mleko, jogurt...
Нема коментара:
Постави коментар