петак, 28. октобар 2016.

Komisbrot

         Odavno planiram da napravim ovaj starinski suvi kolač i evo konačno je došao na red. Njegov miris i ukus me vraća u rano detinjstvo. Iskreno, danas se pravi malo drugačije, obogaćen je sa više vrsta suvog voća, ali ipak ne zaboravljam one jednostavne. Ja sam malo modifikovala recept po svom ukusu...

POTREBNO JE:
3 jaja
150 gr šećera
150 gr brašna
1 kašičica pr. za pecivo
50 gr seckanih oraha
30 gr krupno ml. oraha
50 gr sitno seckanih lešnika
50 gr suvog grožđa
3-4 žele bombona
PRIPREMA:
             U jednu činiju izmešajte brašno, pecivo, seckane i ml. orahe, seckane lešnike, suvo grožđe i seckane žele bombone.
             U drugi sud penasto umutite jaja sa šećerom pa lagano umešajte brašno sa ostalim sastojcima.
Sve dobro sjedinite pa smesu sipajte u uljem podmazan i brašnom posut dugačak uzan kalup za štrudle. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 40 min. (zavisno od rerne). Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga secite na željene komade.



2 коментара:

  1. Mi smo to zvali Biskupski kruh i nisam ga baš voljela kao mala. Onda mi se počeo sviđati i radila sam ga za novogodišnje praznike, ali moja djeca ga baš nisu voljela. Sve u svemu, već ga dugo nisam radila. Doduše, bez žele bombona, a s komadićima čokolade.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, nisam ga pravila više od 20 god. ali sam ga često jela kod moje majke, obzirom da ga ona voli a moja sestra ga je često pravila i donosila mojoj majci...

      Избриши