Za sve ljubitelje kremastih poslastica, ovo je fantastičan izbor...
POTREBNO JE:
Za koru:
6 belanaca
200 gr šećera
150 gr oraha
4 kašike brašna
1/2 kesica pr. za pecivo
ZA KREM:
6 žumanaca
150 gr šećera
3 kašike brašna
3 dl mleka
1-2 vanilin šećera
150 gr margarina
I još:
150 čokolade za kuvanje
2-3 kašike ulja
PRIPREMA:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer i umutite čvrst šam. Orahe krupnije izblendirajte (ili iseckajte sitno nožem), pomešajte ih sa brašnom i pecivom, dodajte u umućen šam i kašikom sve lagano izmešajte. Sipajte u pleh (20x30cm) koji ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 20-30 min. zavisno od rerne. Ispečenu koru ostavite da se ohladi.
Za krem mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i na kraju mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte predhodno umućen margarin sa vanilin šećerom i sve dobro mutite mikserom dok ne postane penasto.
Stavite koru na odgovarajuću tacnu. Otopite100 gr čokolade sa 3 kašike ulja na laganoj vatri, pa prelijte preko kore. Ostavite da se stegne, pa preko nje nanesite krem. Preko krema narendajte ostatak čokolade. Tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru, pa poslužite.
POTREBNO JE:
Za koru:
6 belanaca
200 gr šećera
150 gr oraha
4 kašike brašna
1/2 kesica pr. za pecivo
ZA KREM:
6 žumanaca
150 gr šećera
3 kašike brašna
3 dl mleka
1-2 vanilin šećera
150 gr margarina
I još:
150 čokolade za kuvanje
2-3 kašike ulja
PRIPREMA:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer i umutite čvrst šam. Orahe krupnije izblendirajte (ili iseckajte sitno nožem), pomešajte ih sa brašnom i pecivom, dodajte u umućen šam i kašikom sve lagano izmešajte. Sipajte u pleh (20x30cm) koji ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 20-30 min. zavisno od rerne. Ispečenu koru ostavite da se ohladi.
Za krem mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i na kraju mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte predhodno umućen margarin sa vanilin šećerom i sve dobro mutite mikserom dok ne postane penasto.
Stavite koru na odgovarajuću tacnu. Otopite100 gr čokolade sa 3 kašike ulja na laganoj vatri, pa prelijte preko kore. Ostavite da se stegne, pa preko nje nanesite krem. Preko krema narendajte ostatak čokolade. Tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru, pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар