Predivne, hrskave, brze i jednostavne...
POTREBNO JE:
1 čaša (od 2 dl) piva
1 čaša ulja
4 čaše brašna
1 kašičica peciva
1/2 kašičice soli
2 kesice vanile
džem po želji
prah šećer
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite 2 čaše brašna, pecivo, ulje, pivo, so i jednu kesicu vanile, pa sve mutite mikserom (sa dodatkom za testo), dodavajući postepeno ostatak brašna. Nakon toga počnite da mesite rukama sve dok testo ne postane kompaktno i glatko. Ostavite da stoji desetak minuta (nije obavezno), pa ga podelite na nekoliko loptica, zavisno od toga kolike kiflice želite da vam budu. Razvucite oklagijom svaku lopticu i secite je na 8 trouglova. Na svaki trougao stavite po malo džema, urolajte i stavljajte na uljem podmazan pleh. Tako uradite i sa preostalim lopticama.
Kiflice pecite na 230 st. oko 20-25 min. (zavisno od rerne). Vodite računa da ostanu blede boje. Svaku ispečenu kiflicu uvaljajte u prah šećer zamirisan 1 kesicom vanile.
POTREBNO JE:
1 čaša (od 2 dl) piva
1 čaša ulja
4 čaše brašna
1 kašičica peciva
1/2 kašičice soli
2 kesice vanile
džem po želji
prah šećer
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite 2 čaše brašna, pecivo, ulje, pivo, so i jednu kesicu vanile, pa sve mutite mikserom (sa dodatkom za testo), dodavajući postepeno ostatak brašna. Nakon toga počnite da mesite rukama sve dok testo ne postane kompaktno i glatko. Ostavite da stoji desetak minuta (nije obavezno), pa ga podelite na nekoliko loptica, zavisno od toga kolike kiflice želite da vam budu. Razvucite oklagijom svaku lopticu i secite je na 8 trouglova. Na svaki trougao stavite po malo džema, urolajte i stavljajte na uljem podmazan pleh. Tako uradite i sa preostalim lopticama.
Kiflice pecite na 230 st. oko 20-25 min. (zavisno od rerne). Vodite računa da ostanu blede boje. Svaku ispečenu kiflicu uvaljajte u prah šećer zamirisan 1 kesicom vanile.
Нема коментара:
Постави коментар