петак, 7. јул 2017.

Preliveno povrće zapečeno u rerni

            Ovo brzinsko i ukusno jelo je odlična ideja za ove letnje vrućine, kada ne želite da se dugo zadržavate u vašoj kuhinji...

POTREBNO JE:
3 manje tikvice
2-3 šargarepe
2-3 krompira
1 glavica luka
3 jajeta
1/2 čaše kisele pavlake
100 gr kačkavalja ili tvrđeg sira
3 kašike ulja
po ukusu soli i ml. bibera
PRIPREMA:
             U odgovarajuću posudu narendajte šargarepu i krompir a crni luk što sitnije iseckajte. Tikvice isecite na što tanje kolutove. Sve posolite, pobiberite, dobro izmešajte pa preručite u vatrostalnu posudu za pečenje. Posebno umutite jaja sa uljem i kiselom pavlakom pa prelijte preko. Stavite u zagrejanu rernu na 200 st. pa pecite oko pola sata. Izvadite posudu i odozgo narendajte kačkavalj. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.
             Jelo poslužite toplo uz sezonsku salatu a podjednako je dobro i hladno.
           





Нема коментара:

Постави коментар