POTREBNO JE:
24 petit keksa sa čokoladnim prelivom,
1/2 l mleka, 3 žumanaca,
1 puding od vanile, 3 kašike gustina,
1 kašika brašna,
1 vanilin šećer 200 gr margarina
3 kašike prah šećera
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa pudingom, brašnom, gustinom, vanilom i 1 dl mleka pa sve zakuvajte u ostatak provrelog mleka. Kada se zgusne sklonite sa vatre. Posebno umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u ohlađen krem. Mikserom sve dobro umutite. Na odgovarajuću tacnu ređajte keks (predhodno pokvašen sa strane gde nema čokolade) u mleko, ređajte po 4 keksa u dva reda (čokoladni deo ide gore) premažite polovinom fila, preko novi red keksa, pa ostatak fila i na kraju ostatak keksa. Prijatno!
24 petit keksa sa čokoladnim prelivom,
1/2 l mleka, 3 žumanaca,
1 puding od vanile, 3 kašike gustina,
1 kašika brašna,
1 vanilin šećer 200 gr margarina
3 kašike prah šećera
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa pudingom, brašnom, gustinom, vanilom i 1 dl mleka pa sve zakuvajte u ostatak provrelog mleka. Kada se zgusne sklonite sa vatre. Posebno umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u ohlađen krem. Mikserom sve dobro umutite. Na odgovarajuću tacnu ređajte keks (predhodno pokvašen sa strane gde nema čokolade) u mleko, ređajte po 4 keksa u dva reda (čokoladni deo ide gore) premažite polovinom fila, preko novi red keksa, pa ostatak fila i na kraju ostatak keksa. Prijatno!
Super dobar kolaš draga
ОдговориИзбришиZorice, klolac je brz, kremast, i bas mi se dopada. Pozdravljam te Zorice punooo!
ОдговориИзбришиHvala ti mila puno i ja tebe pozdravljam <3
Избриши