понедељак, 3. јул 2017.

Prelivena pita sa višnjama i jogurtom

           Sočna i osvežavajuća pita koju možete praviti u svako doba godine. U sezoni višanja koristite sveže a tokom godine iz zamrzivača 👌


POTREBNO JE:
500 gr kora za pitu
3 jaja
150 + 350 gr šećera
2 dl jogurta
1,5 dl ulja
1 pr. za pecivo
1 limun
oko 1/2 kg višanja
PRIPREMA:
            Umutite jaja sa 150 gr šećera, dodajte 1 dl ulja, jogurt, pr. za pecivo i struganu koru limuna.
Sve dobro sjedinite. Kore podelite na tri dela.
            U uljem podmazan pleh staviti koru, premazati je pripremljenim filom i tako uradite sa trećinom kora. Sada poređajte polovinu očišćenih višanja, pa nastavite postupak sa drugom trećinom kora (ne zaboravite da svaku koru premažete filom). Preko stavite drugu polovinu višanja i nastavite isto i sa poslednjom trećinom kora. Tako poređanu pitu isecite na željene kocke i prelijte je uljem.
            Pitu pecite na 200 st oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
            Za to vreme pripremite sirup: u sud stavite  350 gr šećera i 2 dl vode i kuvajte dok se malo ne zgusne (treba biti ređe nego za baklavu). Na kraju dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre.
            Mlaku pitu prelijte ovim sirupom, ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite.







5 коментара: