Predlažem vam da za doručak ili večeru napravite ove ukusne lepinjice, koje možete puniti raznim nadevima (kačkavaljem, rendanim krompirom i sl.)...
POTREBNO JE:
500 gr brašna
20 gr svežeg kvasca
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
kačkavalj ili
tvđi sir
POTREBNO JE:
500 gr brašna
20 gr svežeg kvasca
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
kačkavalj ili
tvđi sir
ulje za prženje
PRIPREMA:
U odgovarajući sud stavite brašno, so, 3 kašike ulja, (predhodno uskisli kvasac sa mlakim mlekom, šećerom i 1 kašikom brašna) i sve zamesite sa dodatkom mlake vode. Testo treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo stavite da uskisne pa ga preručite na pobrašnjen radni deo, lagano ga premesite a zatim podelite na nekoliko delova (loptica). Svaki deo oklagijom razvijte u krug prečnika oko 20 cm i debljine oko 3 mm. Na sredinu kruga narendajte kačkavalj i preklopite sa svih strana (kao na slici). Pržite na zagrejanom ulju (prvu stranu poklopite poklopcem) a drugu bez poklopca. Kada porumeni izvadite i stavite na papirni ubrus. Ponovite postupak i sa ostalim lopticama testa. Poslužite tople.
PRIPREMA:
U odgovarajući sud stavite brašno, so, 3 kašike ulja, (predhodno uskisli kvasac sa mlakim mlekom, šećerom i 1 kašikom brašna) i sve zamesite sa dodatkom mlake vode. Testo treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko. Dobro umešeno testo stavite da uskisne pa ga preručite na pobrašnjen radni deo, lagano ga premesite a zatim podelite na nekoliko delova (loptica). Svaki deo oklagijom razvijte u krug prečnika oko 20 cm i debljine oko 3 mm. Na sredinu kruga narendajte kačkavalj i preklopite sa svih strana (kao na slici). Pržite na zagrejanom ulju (prvu stranu poklopite poklopcem) a drugu bez poklopca. Kada porumeni izvadite i stavite na papirni ubrus. Ponovite postupak i sa ostalim lopticama testa. Poslužite tople.
Odlična ideja . Uz lepu salatu super ručkić
ОдговориИзбришиFantasticne lepinjice, draga ZORICE !
ОдговориИзбриши