Ovo je jedna od onih laganih i kremastih torti, koja će svojim fenomenalnim ukusom zadovoljiti sva vaša čula...
POTREBNO JE:
Za koru:
2 jaja
80 gr šećera
150 ml jogurta
40 ml ulja
90 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakaoa
Za karamel masu:
10 kašika šećera
3 dl mleka
300 gr šlaga u prahu
2 kašičice želatina
Za čokoladni preliv:
150 gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
PRIPREMA;
Za koru mikserom mutite jaja sa šećerom 5 minuta, pa dodajte ulje i jogurt, mutite još 1 minut i na kraju dodajte mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Sve dobro sjedinite i sipajte u okruglu posudu za pečenje sa obručem pa pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st (zavisno od rerne), oko 20-30 min. (probajte čačkalicom). Pečenu koru ostavite da se ohladi.
U manju posudu stavite šećer da se otopi (karamelizuje), pa dodajte 1 dl mleka. Kuvajte dok se malo ne zgusne, pa sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Rastvorite želatin u 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Za to vreme umutite šlag sa 2 dl hladnog mleka, pa u njega dodajte karamel i na kraju želatin koji ste malo zagrejali (pazite da ne provri), Sve zajedno mutite još koji minut, pa nanesite na koru. Pažljivo razmažite i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Tortu na kraju premažite glazurom od čokolade i do služenja je držite u frižideru.
Za koru:
2 jaja
80 gr šećera
150 ml jogurta
40 ml ulja
90 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakaoa
Za karamel masu:
10 kašika šećera
3 dl mleka
300 gr šlaga u prahu
2 kašičice želatina
Za čokoladni preliv:
150 gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
PRIPREMA;
Za koru mikserom mutite jaja sa šećerom 5 minuta, pa dodajte ulje i jogurt, mutite još 1 minut i na kraju dodajte mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Sve dobro sjedinite i sipajte u okruglu posudu za pečenje sa obručem pa pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st (zavisno od rerne), oko 20-30 min. (probajte čačkalicom). Pečenu koru ostavite da se ohladi.
U manju posudu stavite šećer da se otopi (karamelizuje), pa dodajte 1 dl mleka. Kuvajte dok se malo ne zgusne, pa sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Rastvorite želatin u 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Za to vreme umutite šlag sa 2 dl hladnog mleka, pa u njega dodajte karamel i na kraju želatin koji ste malo zagrejali (pazite da ne provri), Sve zajedno mutite još koji minut, pa nanesite na koru. Pažljivo razmažite i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Tortu na kraju premažite glazurom od čokolade i do služenja je držite u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар