Još jedna od mojih modifikovanih torti fenomenalnog ukusa, prosto se topi u ustima...
POTREBNO JE:
2 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
2,5 dl čokoladnog mleka
300 gr šlaga u prahu
1 kisela pavlaka
2 dl kisele vode
1 dl mleka
250 gr mlevenog keksa
PRIPREMA:
Mutite mikserom belanca uz dodatak šećera, pa dodajte žumanca. Kada se šećer otopi dodajte ulje i mleko i na kraju mešavinu brašna sa kakaom i pr. za pecivo. Sve lagano sjedinite, sipajte u kalup sa obručom ili okruglu tepsiju prečnika oko 24 cm. i pecite na temperaturi od 180-200 st. (zavisno od rerne) oko 20 minuta (proverite čačkalicom).
Pečenu koru izvadite iz rerne, prelijte mlakim čokoladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
Posebno umutite 200 gr šlaga sa kiselom vodom, dodajte kiselu pavlaku i ml. keks, sve dobro sjedinite i nanesite na ohlađenu koru.
Tortu ukrasite sa 100 gr šlaga umućenim sa 1 dl mleka.
2 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
2,5 dl čokoladnog mleka
300 gr šlaga u prahu
1 kisela pavlaka
2 dl kisele vode
1 dl mleka
250 gr mlevenog keksa
PRIPREMA:
Mutite mikserom belanca uz dodatak šećera, pa dodajte žumanca. Kada se šećer otopi dodajte ulje i mleko i na kraju mešavinu brašna sa kakaom i pr. za pecivo. Sve lagano sjedinite, sipajte u kalup sa obručom ili okruglu tepsiju prečnika oko 24 cm. i pecite na temperaturi od 180-200 st. (zavisno od rerne) oko 20 minuta (proverite čačkalicom).
Pečenu koru izvadite iz rerne, prelijte mlakim čokoladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
Posebno umutite 200 gr šlaga sa kiselom vodom, dodajte kiselu pavlaku i ml. keks, sve dobro sjedinite i nanesite na ohlađenu koru.
Tortu ukrasite sa 100 gr šlaga umućenim sa 1 dl mleka.
Нема коментара:
Постави коментар