Zdrav i ukusan hleb obogaćen raznim semenkama...
POTREBNO JE:
500gr ražanog brašna
150 gr pšeničnog brašna
1 sveži kvasac
3 dl vode
3 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
susam, seme lana i
seme suncokreta
PRIPREMA:
Rastvorite kvasac sa kašičicom šećera u 1 dl mlake vode i ostavite da uskisne. U posudu za mešenje stavite ražano i pšenično brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, so i na kraju semenke, pa sve zamesite sa ostatkom mlake vode. Dobro umešeno testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste. Potom ga izručite na radnu površinu, lagano ga oklagijom rastanjiti i uviti u rolnu. Stavite ga u uljem podmazan uzan pleh, odozgo premažite sa malo vode i pospite semenkama. Ostavite ga desetak minuta da još malo naraste a zatim zasecite nožem po želji.
Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 230-250 st. oko 30-40 min. (zavisno od rerne).
POTREBNO JE:
500gr ražanog brašna
150 gr pšeničnog brašna
1 sveži kvasac
3 dl vode
3 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
susam, seme lana i
seme suncokreta
PRIPREMA:
Rastvorite kvasac sa kašičicom šećera u 1 dl mlake vode i ostavite da uskisne. U posudu za mešenje stavite ražano i pšenično brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, so i na kraju semenke, pa sve zamesite sa ostatkom mlake vode. Dobro umešeno testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste. Potom ga izručite na radnu površinu, lagano ga oklagijom rastanjiti i uviti u rolnu. Stavite ga u uljem podmazan uzan pleh, odozgo premažite sa malo vode i pospite semenkama. Ostavite ga desetak minuta da još malo naraste a zatim zasecite nožem po želji.
Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 230-250 st. oko 30-40 min. (zavisno od rerne).
Нема коментара:
Постави коментар