уторак, 12. септембар 2017.

Sipkav kolač sa šljivama

        Ovaj fenomenalan, starinski kolač možete poslužiti i topao i hladan. Ukus je mmmmm...

POTREBNO JE:
2 pune kašike sv. masti
3 jaja
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
12 kašika brašna
3 kašike griza
1 pr. za pecivo
300 gr šljiva
PRIPREMA:
          Mikserom penasto umutite mast sa šećerom, dodajte žumanca i vanilin šećer, mutite još koji minut pa dodajte brašno pomešano sa pecivom i griz. Sve dobro sjedinite. Posebno umutite belabca u šne pa i njih lagano umešajte u smesu. U uljem podmazan i brašnom posut pleh sipajte smesu, preko poređajte polutke šljiva. Odozgo po želji možete posuti mlevene orahe. Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 200-220 st. oko pola sata. Pečen kolač izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi pa poslužite. Možete ga poslužiti i topao sa skadoledom ili šlagom odozgo.



2 коментара:

  1. Vidim da se lako radi, a to je najvažnije, ha, ha. Jedino mast ne dolazi u obzir, ne podnosim miris i okus, ali uvijek se može zamijeniti putrom, zar ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mast ovom kolaču daje sipkavost i zaosta se ne oseća njegov miris i ukus a svakako da može i puter. Pozdrav!

      Избриши