недеља, 14. април 2024.

Podvarak sa suvom slaninom

     Jednostavno i ukusno jelo bez mnogo posla...stavite sve u sud i pecite u rerni...

POTREBNO JE:  
1 glavica kiselog kupusa 
(ili 1 kg ribanca)
oko 400 gr suve slanine
1 glavica crnog luka
2 kašičice aleve paprike
po ukusu mlevenog bibera
2 lista lovora
1 kašika masti
PRIPREMA: 
    Iseckajte kiseli kupus pa ga stavite u vatrostalni sud (ukoliko je previše slan ili kiseo predhodno ga operite u hladnoj vodi). Crni luk sitno iseckajte pa ga dodajte u ribanac, dodajte lovor pa sve izmešajte. Odozgo pospite mlevenim biberom i alevom paprikom pa poređajte suvu slaninu isečenu na tanje komade. Posebno otopite mast i prelijte preko pa sud pokrijte folijom.
Stavite u zagrejanu rernu na 220 st. i pecite oko 50 min. a zatim sklonite foliju, lagano promešajte ribanac i pecite dok kupus ne omekša. Po potrebi dodajte malo tople vode kako ne bi bio isuviše suv.
Poslužite uz proju.



Нема коментара:

Постави коментар