среда, 31. јул 2024.

Domaće kifle

 Ove kifle su izuzetno mekane i ukusne i ja ih često pravim kako za svoju porodicu, tako i za drage goste...

POTREBNO JE: 
oko 550 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
1 čaša jogurta
1/2 čaše mleka
1/2 čaše mlake vode
5 kašika ulja
2 kašičice soli
100 gr margarina
1 jaje
po želji susama
PRIPREMA: 
    U sud za mešenje sipajte mlaku vodu, šećer i suvi kvasac, izmešajte i ostavite da se kvasac aktivira a zatim dodajte mleko, jogurt, ulje, so i na kraju brašno. Sve mešajte prvo varjačom a zatim rukama dok ne dobijete srednje meko testo koje se ne lepi za ruke.. Pokrijte ga i ostavite da naraste.
Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dve lopte.
Svaku loptu oklagijom razvucite u krug debljine oko 3-4 mm, premažite je blago otopljenim margarinom izmešanim sa belancetom (žumance ostavite za premazivanje).
Secite na 12 trouglova, svaki trougao urolajte i stavljajte na podmazan pleh.
Kiflice ostavite da odmaraju 10-15 min. zatim ih premažite umućenim žumancetom, pospite susamom  i pecite u rerni zagrejanoj na 180_200 st (zavisno od rerne), oko 20 min. tj. dok ne porumene.






Нема коментара:

Постави коментар