недеља, 7. јул 2024.

Pita sa jabukama i šargarepom

 Pita je fantastična i osvežavajuća a spoj jabuka i šargarepe joj daje poseban ukus. Lako se pravi i zato vam je od srca preporučujem...
POTREBNO JE: 
500 gr gotovih kora za pitu
3 veće jabuke
2-3 šargarepe
5-6 kašika šećera
1 kesica vanile
2 kašike griza
po želji cimeta
50 gr margarina
7 kašika ulja
po želji prah šećera
PRIPREMA: 
    Jabuke oljuštite i izrendajte. Šargarepu očistite, operite i izrendajte. Sve stavite u jedan sud, dodajte šećer, vanilu, cimet i griz. Sve izmešajte.
U manji sud otopite margarin i dodajte ulje.
Na radni sto stavite koru, poprskajte je sa malo mešavinom ulja i margarina, stavite drugu koru pa i nju poprskajte tečnom mešavinom pa stavite i treću koru.  I nju poprskajte tečnom mešavinom pa preko  rasporedite deo fila od jabuka i šargarepe. Pažljivo urolajte kore i stavite u uljem podmazan pleh.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo rolate poprskajte ostatkom tečnošću.
Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 st 25-30 min. (zavisno od rerne).
Pečenu pitu izvadite iz rerne, prohladite, isecite na željene komade i pospite prah šećerom.




Нема коментара:

Постави коментар