петак, 5. јул 2024.

Rol baklava sa višnjama

Ovu izuzetno ukusnu, sočnu i osvežavajuću baklavu (pitu), zavoleće svi koji je budu probali...

POTREBNO JE: 
500 gr kora za pitu i baklavu
350-400 gr višanja bez koštica
Fil: 
3 jaja
1  šolja šećera
1  šolja jogurta
1  šolja ulja
1  šolja griza
3/4 kesice praška za pecivo
Sirup: 
4 šolje šećera
6   "  vode
1 kesica vanile
PRIPREMA: 
    U jedan sud stavite jaja, šećer, jogurt, ulje, griz i pecivo pa sve zajedno dobro sjedinite najmanjom brzinom miksera.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je sa 3-4 kašike fila, pa stavite drugu koru pa i nju premažite filom a zatim stavite i treću koru pa je premažite filom pa na početku kore poređajte višnje,
pažljivo urolajte i stavite na pouljeni pleh.
Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Ukoliko vam preostane fila premažite njime rolate a u suprotnom samo uljem. Pecite baklavu na 180 -190 st (zavisno od rerne) oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Od vode, šećera i vanile skuvajte sirup pa njime prelijte mlaku baklavu. Ostavite je da upije sirup pa kada se dobro ohladi, secite je i poslužite.






    



Нема коментара:

Постави коментар