петак, 5. јул 2024.

Figaro oblande

    Poznate su i kao grilijaž oblande, kako god ali su zaista izuzetno ukusne, prosto im niko ne može odoleti...
POTREBNO JE: 
2 lista manje oblande
200 + 200 gr šećera
3jaja
250 gr oraha
200 gr margarina
1 kesica vanile
PRIPREMA: 
    Umutite penasto jaja sa 150 gr šećera na pari pa kada počnu da se zgušnjavaju dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Sklonite sud sa vatre.
U drugi sud stavite 150 gr šećera na vatru da se otopi i kada šećer dobije karamel boju odmah ga dodajte u sud sa umućenim jajima, umutite mikserom da se sjedini pa vratite još malo na vatru a zatim dodajte izblendirane orahe. Sve dobro izmešajte varjačom pa dobijenu smesu izručite na list oblande. Brzo razmažite fil preko celog lista pa pokrijte drugim listom oblande. 
Pritisnite nečim da se listovi zalepe sa filom, ostavite da se oblanda dobro stegne pa secite na željene komade i poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар