субота, 20. јул 2024.

Pita sa višnjama i pekmezom od višanja

    Verujem da skoro svi vole pitu sa višnjama, ja je prosto obožavam a ovom prilikom sam malo eksperimentisala sa receptom tj. sa sastojcima (koristila sam i svoj domaći pekmez od višanja) i dobila sam ovu izuzetno ukusnu osvežavajuću pitu, spolja hrskavu a iznutra sočnu. Od ♥ vam predlažem da je pripremite.
POTREBNO JE: 
500 gr gorovih kora za pitu
300 - 350 gr višanja bez koštica
nekoliko kašika pekmeza od višanja
5 kašika šećera
4 kašike griza
3 kašike prezli
po želji prah šećera
1 kesica vanile
oko 1 dl ulja
PRIPREMA: 
    U sud pomešajte griz, prezle i šećer. Pripremite kore (ja često ostavim kore u friz i po potrebi ih odmrzavam a vi možete, naravno, koristiti i sveže kupljene).
Na radni sto stavite jednu koru, poprskajte je uljem, stavite drugu koru, poprskajte je uljem pa pospite  malo suve mešavine, preko stavite po malo višanja i pekmeza, stavite i treću koru, poprskajte je uljem, pospite malo suve mešavine, preko stavite po malo višanja i pekmeza i na kraju sve pažljivo urolajte pa stavite u uljem podmazan pleh.
Ponavlajte postupak dok ne potrošite sav materijal.
Odozgo sve rolate poprskajte sa malo ulja i pospite šećerom.
Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 st oko pola sata, tj. dok ne porumeni odozgo.
Ohlađenu pitu secite na željene komade, pospite prah šećerom zamirisanim vanilom i poslužite.
Ja sam poslužila svoj domaći sok od višanja  









Нема коментара:

Постави коментар