среда, 27. август 2025.

Kokos rozenka sa plazmom i belom čokoladom

     Za sve ljubitelje kokosa, evo jedne brze nepečene torte, čiji sam recept prilagodila svom ukusu i verujte oduševila sam se koliko je ukusna, mada, moram priznati da ja nisam baš ljubitelj kokosa.
Imala sam kokosovo mleko u limenci, i htela sam da ga iskoristim baš za ovu tortu i verujem, da je i ono ovoj torti dalo taj poseban šmek...

POTREBNO JE: 
1 pakovanje Rozen korica
4oo gr kokosovog mleka u limenci
6 dl mleka
150 gr šećera
1 kesica pudinga od vanile
5 kašika gustina
200 gr margarina
100 gr bele čokolade
10 kašika mlevene plazme
5 kašika kokosovog brašna
Bela glazura: 
1,5 dl mleka
5 kašika šećera
50 gr bele čokolade
2 kašike gustina
PRIPREMA: 
    U 3 dl mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa šećerom. Kuvajte uz mešanje oko 5 minuta pa dodajte margarin i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne otopi a zatim dodajte plazmu i kokos. Mutite mikserom da se sve sjedini.
Mlakim filom premazujte listove Rozen korica i svaku malo pritisnite da se slepi. Zadnje
u koricu nemojte premazivati ovom filom. Odozgo stavite odgovarajući poslužavnik ili sl.
U manji sud rastvorite mleko i gustin, zatim dodajte šećer i čokoladu pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Mlakom glazurom premažite tortu i po želji je dekorišite kokosom, mlevenom plazmom i rendanom čokoladom. 
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.











Нема коментара:

Постави коментар