недеља, 20. март 2011.

KAJZERICE

             Potrebno je:
             1/2 l mleka
             1 čaša ulja
             parče kvasca
             3 kašičice soli
             3 kašičice šećera
             1/2 praška za pecivo
             800 g brašna
             Od navedenih sastojaka umesi testo i ostavi da naraste. Ponovo premesi i rastanji oklagijom debljine 1-1,5 cm. Čašom vadi pogačice i poređaj u margarinom podmazan pleh. Ostavi da ponovo naraste.
             Potrebno je još:
             1 jaje
             oko 100 g sira ili kačkavalja
             susam za posipanje
             100 g margarina
             Svaku pogačicu prstom pritisni u sredinu i u svako udubljenje stavljaj umućeno belance sa sirom.
Premaži umućenim žumancetom i odozgo pospi susamom i stavi po malo margarina.
            Ja sam od ovog testa napravila jedan pleh kajzerica, a od ostalog jastučiće,  koje sam punila džemom od jagoda. Peče se oko dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
                                

5 коментара:

  1. Božanstveno izgledaju i kajzerice i jastučići !! Sviđa mi se ideja za sir nasred kajzerice!! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Slazem se sa Jovanom.Ne zna se sta je lepse,kajzerice ili jastucici!!

    ОдговориИзбриши
  3. jako fino, i kajzerice i kiflice sa džemom, super su !!

    ОдговориИзбриши