субота, 5. март 2011.

KRAKOVSKE PALAČINKE

             Potrebno je:
             Za palačinke:
             2 jaja
             1 čaša mleka
             1 čaša kisele vode
             brašna po potrebi
             vrlo malo soli i šećera
             Umuti testo za palačinke i ostavi da stoje oko 1 sat, a zatim ih ispeci na tiganju. Ispečene iseci na trake (pantljike).
           Za preliv:
           1 celo jaje
           3 belanaca
           200 g šećera
           1 vanilin šećer
           šaka suvog grožđa
           Ulupaj jaje i belanca sa šećerom i dodaj vanilin šećer. Pomešaj sa palačinkama i sve izručiti u vatrostalnu posudu. Odozgo rasporedi suvo grožđe.
            Stavi posudu u vruću rernu i peci dok se po površini ne uhvati tanka korica.
            Krem:
            3 žumanca
            4 dl mleka
            3 kašike šećera
            2 štangle čokolade
            Prokuvaj mleko sa čokoladom i dodaj umućena žumanca sa šećerom. Prelij palačinke i još malo zapeći u rerni.
  




7 коментара: