Potrebno je za koru:
6 jaja
150 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
40 g margarina
100 g lešnika
Za fil:
100 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
20 g želatina
1 dl skuvanje nes kafe
200 g šlaga
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
2 kašuke mleka
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, margarin, mlevenog lešnika i na kraju umućen sneg od belanaca. Masu sipajte u pravougaoni pleh, na koji ste predhodno stavili papir za pečenje.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite koru oko pola sata. Ispečenu koru presecite na dva dela.
Pripremite fil tako što ćete šećer i želatin istopiti u predhodno pripremljenoj nes kafi. Posebno umutite šlag u koji dodajte prohlađen želatin, dobro umutite i na kraju dodajte seckanu čokoladu. Ostavite kratko vreme da se stegne .
6 jaja
150 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
40 g margarina
100 g lešnika
Za fil:
100 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
20 g želatina
1 dl skuvanje nes kafe
200 g šlaga
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
2 kašuke mleka
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, margarin, mlevenog lešnika i na kraju umućen sneg od belanaca. Masu sipajte u pravougaoni pleh, na koji ste predhodno stavili papir za pečenje.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite koru oko pola sata. Ispečenu koru presecite na dva dela.
Pripremite fil tako što ćete šećer i želatin istopiti u predhodno pripremljenoj nes kafi. Posebno umutite šlag u koji dodajte prohlađen želatin, dobro umutite i na kraju dodajte seckanu čokoladu. Ostavite kratko vreme da se stegne .
Stavite prvu koru pa veći deo šlaga (fila), pa drugu koru, pa ostatak šlaga. Odozgo stavite preliv od čokolade ( istopite čokoladu, margarin, mleko i na kraju dodajte ulje).
Žao mi je, nešto sam zabrljala, pa mi se čokoladna glazura teško seče, lomi se,,,ah!!!
Ma super je recept,a za čokoladu ne brini,desi se!
ОдговориИзбришиOdlican recept a sa glazurom i ja cesto imam problem tako da - opusteno! :-)
ОдговориИзбришиJao, ovo ću sanjati noćas tako da će mi zaista biti OPOJNI SAN! To sa glazurom se svakom desi, mada ja uvek pravim ili sa puterom ili sa uljem!Ko je šiša, neće pokvariti ukus ovom SNU! ;)
ОдговориИзбришиSjajna torta!!!
ОдговориИзбришиKada gledam sve sto sadrzi, verujem da je ukusna. Pozdrav...
ОдговориИзбриши