четвртак, 8. септембар 2011.

Lisnate kifle

           Postoje razne varijante slanih kifli, a ja često pravim baš ove, listaju se a ne iziskuju puno vremena i truda. Doduše, mogu biti i u slatkoj varijanti, ali, za večeru moji više vole nešto slano.
Potrebno je:
750 g brašna
1/2 l mleka ili vode (a može i pola-pola)
2 kašičice šećera
kocka kvasca
1/2 pakle margarina (za sve namene)
1 jaje
2-3 kašičice soli i
susam
Priprema:
             Zamesite brašno, kvasac i šećer sa mlekom ili vodom. Ostavite da malo naraste i potom testo razvaljajte u obliku valjka. Podelite ga na 3-4 dela (zavisi kolike će biti kifle).  Posebno umutite viljuškom margarin sa žumancetom i solju. Svaki deo razvucite oklagijom i pravite osmine. Svaku premažite pripremljenim margarinom i uvijajte u kifle. Po želji možete staviti i malo sira, što sam ja ovog puta uradila, ali nije neophodno.
             Ređajte kifle u podmazan pleh i svaku premažite umućenim belancetom a odozgo pospite susamom. Stavite da malo narastu i pecite.
            PS. Još su lepše ako pre pečenja, preko svake kifle stavite po malo margarina.

6 коментара: