уторак, 13. септембар 2011.

Prženija

             Volim papriku u svim varijantama, volim i bećarac, ali najviše volim kada je spremim na ovaj način.
Brzo, jednostavno i ukusno, za doručak, večeru a može i kao dodatak uz neko meso za ručak.
Potrebno je:
nekoliko svežih paprika
nekoliko svežih paradajza
nekoliko jaja
so i ulje
Priprema:
              Paprike operite, izvadite im drške sa semenom i svaku posolite iznutra. Paradajz oljuštite. Na ulju ispržite cele paprike i kad malo omekšaju dodajte paradajz isečen na krupne komade. Pržite 2-3 minuta pa na to bacite cela jaja. Malo ih razdvojte viljuškom, posolite još malo po ukusu i poklopite. Pržite još neki minut i tako toplo poslužite uz sir, kajmak ili što god vi želite.

11 коментара:

  1. I vruca lepinja uz ovo i komplet dorucak/rucak, sita budem ceo dan... Volim ovo i lepo sto si nas podsetila na przeniju...

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je za mene nešto novo, jer se ovako nešto kod nas ne radi, ili se radi samo ne ovako sa cijelim paprikama..Izgleda jako fino i slasno i čini se kao odlično riješenje za jedan brz obrok!

    ОдговориИзбриши
  3. Kad se otvorila ova slika sa paprikama vratila si me dosta godina unazad.Moja tetka koja je zivela u selu u Backoj je pravila ovo za dorucak.I to nabere paradajz i papriku iz baste,nakupi jaja iz kokosinjca.Ja u zivotu nikad nista ukusnije nisam jela(mozes misliti kad se jos uvek secam a bila sam 7 godina).
    Eh ,oduvek je nasa porodica bila seljacka;)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja obožavam bećar paprikaš, a ova varijanta je baš primamljiva.Nešto slično sam jela kao dete kod moje drugarice Slađane, ali moje iznenađenje je bilo veliko kada sam posle prvog zalogaja otkrila da su paprike ljute do bola. Sećam se svi su se smejali mojim iskolačenim očima. Baš dobra ideja za doručak, razmišljam samo, dal da stavim ljute paprike i doživim kolektivno buđenje moje dece za doručkom...Hahahahahaaa...

    ОдговориИзбриши
  5. Moj tata przenijom zove luk, papriku i jaje, ali mislim da sve kombinacije ovako isprzene mogu da se zovu "przenija" Da ovde ima luka, zvala bih ga sataras sa jajima :)
    Ovo je preukusan, brzinski, jednostavan obrok, a nutritivno gledano, veoma kvalitetan.

    ОдговориИзбриши
  6. Drage moje, moram da vam priznam da sam sama ovom jelu dala ovaj naziv, jer se samo prži, a to moja majka i danas sprema (onako stara) pa sam to videla kod nje. Samo, ja često stavim ljute papričice, i bude baš pikantno, otvori mi još veći apetit...

    ОдговориИзбриши
  7. Lijepo izgleda! Ja sam to radila sa sjeckanim paprikama ali vjerujem da je okus isti :)

    ОдговориИзбриши
  8. divno jelo...svi ga volimo,ali najslade je povrce iz baste tek ubrano,tada su svi gusti ..joj zoro voda mi na usta pode :)

    ОдговориИзбриши
  9. Paprika ima predivan miris i ukus u svim varijantama, medjutim, ni meni ni deci ne prija. Pokušavale smo svašta, ali bezuspešno. Kada pravim filovanu papriku, miriši cela kuća, ali mi pojedemo samo meso.
    Kada pravim bećarac, papriku izrendam i to samo njen unutrašnji deo, da cela ljuska ostane. E, samo tako, donekle, prolazi.
    Tvoj recept je vrlo privlačan, Zoko! :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ovako i ja radim samo što paprike narežem na rezance.Vidiš dobra ideja sa cijelim paprikama.Probat ćemo.

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo deluje odlicno. Nisam znala ranije za ovaj recept. Moram da probam :)

    ОдговориИзбриши