Jedno od mojih novogodišnjih predjela, bila je i ova slana torta, koju ja često pravim, jer ne zahteva da se striktno pridržavate određenih namirnica, već možete koristiti, ono što imate u kući, i ono što volite. Ne morate se pridržavati ni mere, već, kao i ja, sve uradite odokativno, i bićete oduševljeni njenim izgledom i ukusom. Sve prepustite mašti na volju. Za ovu priliku, koristila sam sledeće:
Potrebne namirnice:
Testo za palačinke: ( za 7-9 palačinki: 1 jaje, 1 dl mleka, 1 dl vode, malo soli, na vrh kašičice sode bikarbone, brašna po potrebi, da se dobije gustina smese za palačinke i 3-4 kašike ulja.) Ispržite palačinke.
Za nadevanje palačinki:
oko 100 gr. šunke (može šunkarica, čajna, suvi vrat i sl. šta god imate)
oko 50 gr kačkavalja (može i običan tvrđi kravlji sir, ili feta)
oko 3-4 kisela krastavčića (može pečena paprika iz zamrzivača)
2-3 kuvana jaja
oko 5 kašike kečapa (može ajvar)
100 gr majoneza
100 gr kisele pavlake + 100 gr za premaz poslednje palačinke
Priprema:
Na odgovarajući tanjir za služenje, stavite jednu palačinku - premažite je sa delom majoneza i narendajte polovinu kiselih krastavčića; stavite drugu palačinku - nju premažite polovinom kečapa i narendajte polovinu barenih jaja; - stavite treću palačinku - nju premažite polovinom kisele pavlake i stavite kolutove šunke; stavite četvrtu palačinku - nju premažite ostatkom kečapa i narendajte ostatkom kiselih krastavčića; stavite petu palačinku - nju premažite ostatkom majoneza i na nju narendajte kačkavalj; stavite šestu palačinku - nju premažite ostatkom kisele pavlake i narendajte ostatak jaja, stavite sedmu palačinku - premažite je pavlakom i ukrasite po želji.
Napomenuću i to, da ne morate da se prilikom filovanja palačinki, pridržavate ovog reda, stvar je ličnog ukusa i želje. U svakom slučaju, dobićete jednu brzu slanu tortu, koju možete pripremiti i za doručak ili večeru, ukoliko vam nedostaje hleba. A tek, ako vas iznenade gosti...
Potrebne namirnice:
Testo za palačinke: ( za 7-9 palačinki: 1 jaje, 1 dl mleka, 1 dl vode, malo soli, na vrh kašičice sode bikarbone, brašna po potrebi, da se dobije gustina smese za palačinke i 3-4 kašike ulja.) Ispržite palačinke.
Za nadevanje palačinki:
oko 100 gr. šunke (može šunkarica, čajna, suvi vrat i sl. šta god imate)
oko 50 gr kačkavalja (može i običan tvrđi kravlji sir, ili feta)
oko 3-4 kisela krastavčića (može pečena paprika iz zamrzivača)
2-3 kuvana jaja
oko 5 kašike kečapa (može ajvar)
100 gr majoneza
100 gr kisele pavlake + 100 gr za premaz poslednje palačinke
Priprema:
Na odgovarajući tanjir za služenje, stavite jednu palačinku - premažite je sa delom majoneza i narendajte polovinu kiselih krastavčića; stavite drugu palačinku - nju premažite polovinom kečapa i narendajte polovinu barenih jaja; - stavite treću palačinku - nju premažite polovinom kisele pavlake i stavite kolutove šunke; stavite četvrtu palačinku - nju premažite ostatkom kečapa i narendajte ostatkom kiselih krastavčića; stavite petu palačinku - nju premažite ostatkom majoneza i na nju narendajte kačkavalj; stavite šestu palačinku - nju premažite ostatkom kisele pavlake i narendajte ostatak jaja, stavite sedmu palačinku - premažite je pavlakom i ukrasite po želji.
Napomenuću i to, da ne morate da se prilikom filovanja palačinki, pridržavate ovog reda, stvar je ličnog ukusa i želje. U svakom slučaju, dobićete jednu brzu slanu tortu, koju možete pripremiti i za doručak ili večeru, ukoliko vam nedostaje hleba. A tek, ako vas iznenade gosti...
Bogme Zoro, ja ću ovo da napravim koliko sutra. Preostalo mi je majoneza, imam i pavlake, samo će kod mene biti u vegetarijanskoj varijanti, umesto šunke ću da stavim pečurke. Javljam utiske!
ОдговориИзбришиZoro divna ti je tortica, a upravo imam gotove palačinke u kuhinji samo da pitam decu za sadržaj fila po želji i eto njima doručak sutra!
ОдговориИзбришиSuper ti je torta!Ja sam znala praviti kad su djeca bila mala,ali sad ću izgleda morati praviti za unučiće.Dobro si me podsjetila!
ОдговориИзбришиNikad nisam jela palačinke u slanoj verziji, a ova torta zvuči super
ОдговориИзбришиodlično,praviću je za Srpsku NG i mislim da će se dopasti ukućanima.Mada mi kćer ide sa dečkom za Milano,ali nema veze,biće onih koji će je degustirati.:)))
ОдговориИзбришиSuper recept,pravim kasnije.poz
ОдговориИзбриши