уторак, 31. јануар 2012.

Domaći čips iz rerne

            Verujem da svi volimo da grickamo nešto slano a posebno dečica. Kupovni čips, priznajem, ukusniji je od domaćeg, ali morate priznati da nije i zdraviji. Naprotiv, pun je holesterola i aditiva. Ja sam često pržila pomfrit u ulju, ali i on upije više ulja, pa sam se konačno odlučila da ga pripremam na ovaj način i prezadovoljna sam. Em, manje ulja, em, zdravije, a sada, u ove ledene dane, baš dobro prija...
 Potrebno je:
1 kg krupnijeg roze krompira
3-4 kašike ulja
soli po ukusu
Priprema:
             Krompir operite, oljuštite i isecite na secka (ukoliko ga nemate, možete i nožem na što tanje listiće). Stavite ga na suvu čistu krpu i obrišite od viška tečnosti. Podmažite uljem veći pleh i poređajte čips jedan do drugoga. Kada završite ređanje, svaki komad okrenite na drugu stranu. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 250 st. i pecite dok čips ne porumeni, oko desetak minuta, zavisno od rerne.S' vremena na vreme otškrinite rernu, kako bi izašla para iz nje. Pečen čips izvadite i posolite po ukusu. Ponovite postupak sa ostalim čipsom.
        

6 коментара:

  1. Ajme kako dobro izgleda, odlično, obožavam čips...

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam pravila čips ali prženi i stvarno je dobar ali ovaj ide brže i super izgleda, moraću da probam. Hvala Zoro za ideju :)

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. Probaj, obzirom da je stigla zima, dobro će foći za grickanje a inače nije mnogo mastan...

      Избриши