Ove mini pice su praktične za posluženje a posebno ih vole deca. Preko njih možete poređati sve ono što vole vaši dragi ukućani i što vam se trenutno našlo u frižideru...
POTREBNO JE:
oko 500 gr brašna
2,5 dl vode
1 kesica suvog kvasca
2-3 kašike ulja
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
nekoliko kašika kečapa
oko 200 gr šampinjona
oko 150 gr dimljenih kobasica
po želji pinđura ili ljutenice
oko 150 gr tvrdog sira ili kačkavalja
PRIPREMA:
Zamesite testo od brašna, mlake vode, kvasca, soli, šećera i ulja (možete u početku koristiti mikser sa nastavkom za testo) a zatim nastavite da mesite na radnoj površini sve dok ne dobijete glatko testo kao za picu. Ostavite na toplom mestu pokriveno krpom da naraste.
Od naraslog testa uzimajte po malo i razvaljajte oklagijom da se dobije prečnik oko desetak santimetra (ili po vašoj želji). Svaki deo razvučenog testa stavljajte na uljem podmazan veliki pleh, premažite ga kečapom i pinđurom, ređajte po 2-3 kolutova kobasice i po nekoliko tankih listića predhodno opranih šampinjona. Ovako pripremljene mini pice ostavite još desetak minuta da narastu pa pecite u zagrejanoj rerni na 230 st. do pola sata (zavisno od rerne) a zatim izvadite i preko narendajte sir ili kačkavalj. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi.
Mini pice poslužite tople.
POTREBNO JE:
oko 500 gr brašna
2,5 dl vode
1 kesica suvog kvasca
2-3 kašike ulja
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
nekoliko kašika kečapa
oko 200 gr šampinjona
oko 150 gr dimljenih kobasica
po želji pinđura ili ljutenice
oko 150 gr tvrdog sira ili kačkavalja
PRIPREMA:
Zamesite testo od brašna, mlake vode, kvasca, soli, šećera i ulja (možete u početku koristiti mikser sa nastavkom za testo) a zatim nastavite da mesite na radnoj površini sve dok ne dobijete glatko testo kao za picu. Ostavite na toplom mestu pokriveno krpom da naraste.
Od naraslog testa uzimajte po malo i razvaljajte oklagijom da se dobije prečnik oko desetak santimetra (ili po vašoj želji). Svaki deo razvučenog testa stavljajte na uljem podmazan veliki pleh, premažite ga kečapom i pinđurom, ređajte po 2-3 kolutova kobasice i po nekoliko tankih listića predhodno opranih šampinjona. Ovako pripremljene mini pice ostavite još desetak minuta da narastu pa pecite u zagrejanoj rerni na 230 st. do pola sata (zavisno od rerne) a zatim izvadite i preko narendajte sir ili kačkavalj. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi.
Mini pice poslužite tople.
Super izgleda.Pozdrav od Gordane .
ОдговориИзбришиMini, maksi, volim jako!
ОдговориИзбришиHvala Gordana i Laka kuharice na komentarima. Pozdrav!
ОдговориИзбришиLepi zalogajcici,dobro idu uz pivo.
ОдговориИзбришиHvala, može uz pivo a može i uz jogurt. Pozdrav!
ИзбришиPostovanje Zoro,lepi su van svi reception,sto je najbitnije nisu skupi. Jednostavne namirnice. Lepe su i ove mini pice.
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se dopadaju moji recepti... trudim se da ne budu skupi a i namirnice da budu svima dostupne. Hvala i pozdrav!
ИзбришиOdlicno s ajvarom !
ОдговориИзбришиMože uz ajvar, jogurt, pivo, kako ko voli. Hvala i pozdrav!
ИзбришиDopada mi se vas reception.
ОдговориИзбришиHvala puno <3
ИзбришиDobar predlog za veceru. Pozz.
ОдговориИзбришиHvala puno! Pozdrav!
ИзбришиVrlo primamljivo izgledaju.Imate lep blog. Treba mi recepata sa koprivom i za salatu od listova maslacka ako ste pravili,ja sam videla negde da se stavljaju tvrdo kuvana jaja,sirce i listovi maslacka,a neko stavlja i kuvani krompir isecen.
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se dopada moj blog... recept za čorbu od kopriva možete naći ovde https://zorinirecepti.blogspot.rs/2014/04/corba-od-kopriva.html a za salatu od maslačka nisam postavljala recept (a ja stavljam mlade listove maslačka, mladi crni i beli luk, barena jaja, jabukovo sirće i masl. ulje). Pozdrav!
ИзбришиPošto ne možete ući na link na ovaj način, idite na oznake pa kliknite na ČORBE...
ИзбришиUkusno i lepo!Veliki pozdrav Zoro.
ОдговориИзбришиHvala puno pozdrav i od mene!
ИзбришиSvidja mi se mnogo. Zgodno za uzinu da se pregrize. Branka.
ИзбришиDraga Branka, drago mi je da vam se dopadaju... zaista su fine, kako za užinu, tako i za doručak ili večeru. Pozdrav!
Избриши