Probala sam da na ovaj način napravim burek, odličan je...
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
400 gr sitnog sira
1 dl ulja
1 dl kisele vode
PRIPREMA:
Pomešajte ulje i kiselu vodu. Na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode, preko stavite drugu koru i nju poprskajte pa stavite sir. Kore preklopite sa jedne i druge strane ka sredini, ponovo poprskajte i stavite sir. Urolajte kore i stavite na uljem podmazan pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo prelijte svaku rolnu uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne)oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Burek poslužite vruć uz jogurt ili kiselo mleko.
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
400 gr sitnog sira
1 dl ulja
1 dl kisele vode
PRIPREMA:
Pomešajte ulje i kiselu vodu. Na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode, preko stavite drugu koru i nju poprskajte pa stavite sir. Kore preklopite sa jedne i druge strane ka sredini, ponovo poprskajte i stavite sir. Urolajte kore i stavite na uljem podmazan pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo prelijte svaku rolnu uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne)oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Burek poslužite vruć uz jogurt ili kiselo mleko.
Jednostavna,a lepa pita.
ОдговориИзбришиHvala puno! Pozdrav!
ИзбришиLepa pita,moze da se ubaci i mlada kopriva,pa da bude kao zeljanica. Ja imam brojnu porodicu pa umesim dve tepsije velicine rerne. Najvise vole sirnicu i krompirusu. Vole jogurt uz pitu .
ОдговориИзбришиHvala draga, super je ideja sa dodatkom koprive a može i zelja, blitve ili spanaća jer bi svakako bila još ukusnija ali i zdravija. Pozdrav!
Избриши👍
ОдговориИзбриши