недеља, 19. март 2017.

Rolovana pita sa sirom, bez jaja

          Probala sam da na ovaj način napravim burek, odličan je...
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
400 gr sitnog sira
1 dl ulja
1 dl kisele vode
PRIPREMA:
            Pomešajte ulje i kiselu vodu. Na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode, preko stavite drugu koru i nju poprskajte pa stavite sir. Kore preklopite sa jedne i druge strane ka sredini, ponovo poprskajte i stavite sir. Urolajte kore i stavite na uljem podmazan pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo prelijte svaku rolnu uljem.
           Pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne)oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
           Burek poslužite vruć uz jogurt ili kiselo mleko.






5 коментара:

  1. Анониман24. март 2017. 08:29

    Jednostavna,a lepa pita.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман25. март 2017. 07:26

    Lepa pita,moze da se ubaci i mlada kopriva,pa da bude kao zeljanica. Ja imam brojnu porodicu pa umesim dve tepsije velicine rerne. Najvise vole sirnicu i krompirusu. Vole jogurt uz pitu .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, super je ideja sa dodatkom koprive a može i zelja, blitve ili spanaća jer bi svakako bila još ukusnija ali i zdravija. Pozdrav!

      Избриши
    2. Hvala draga, super je ideja sa dodatkom koprive a može i zelja, blitve ili spanaća jer bi svakako bila još ukusnija ali i zdravija. Pozdrav!

      Избриши