уторак, 14. март 2017.

Rol pita sa višnjama

             Evo, kako još možete napraviti pitu sa višnjama. Probajte, fantastična je...


POTREBNO JE:
oko 400 gr brašna
1 dl mleka
1 dl vode
1 dl jogurta
2 kašike ulja
1 jaje
1 kašika suvog kvasca
1/2 kesice pr. za pecivo
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
oko 300 gr višanja
po potrebi prah šećera
1 kesica vanile
ulje
PRIPREMA:
              U posudu za mešenje testa stavite brašno a zatim dodajte i sve ostale sastojke, pa umesite testo (ja u početku koristim mikser sa dodatkom za testo) a onda preručim testo na radnu površinu i rukama ga još dodatno umesim. Ostavite testo u frižider oko 1 sat.
              U jedan sud stavite višnje bez koštica i ukoliko želite pospite ih šećerom (ja ovog puta nisam). Neka malo odstoje a onda ih dobro ocedite od soka koje su pustile.
              Uzmite malo testa i na pobrašnjenom radnom delu oklagijom razvucite jednu tanku koru u obliku pravougaonika. Duž ivice kore poređajte višnje i urolajte samo toliko koliko da se višnje prekriju. Sada celom dužinom urolane kore isecite od ostatka testa i pažljivo prenesite na uljem podmazanu okruglu tepsiju u sredinu, praveći oblik puža. Nastavite isti postupak dok ne iskoristite celu razvučenu koru. Svaku rolnicu nastavljajte na predhodnu rolnicu u tepsiji. Kada iskoristite prvu koru uzmite još testa i ponovite postupak, sve dok se ne popuni tepsija.
              Ovako složenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne), dok ne porumeni. Gotovu pitu izvadite iz rerne, malo prohladite i pospite prah šećerom zamirisanim vanilom. Secite (kao na slici) i poslužite.









Нема коментара:

Постави коментар