среда, 29. март 2017.

Zapečene ćufte u ljutom paradajz sosu

           Za sve ljubitelje ćufti, ovo je pravi izbor... pikantne, ukusne i sa posebnim šmekom...


 POTREBNO JE:
500 mlevenog mesa
1 jaje
1 veća glavica crnog luka
2 tanje kriške bajatog hleba
3 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašika suvog začina
3 kašike ajvara (pinđura)
po ukusu ljute tucane paprike
1 kašičica slatke aleve paprike
3 dl paradajz sosa ili
pasterizovanog celog paradajza
1 kašika šećera
1 kašika brašna
ulje
PRIPREMA:
                Na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk pa kada omekša sklonite sa vatre. Potopite hleb u malo mleka ili vode.
                U posudu stavite mleveno meso, polovinu prodinstanog luka, jaje, oceđen hleb, so, ml. biber, sitno seckan beli luk i suvi začin pa sve zajedno dobro umesite rukama. Uzimajte po malo smese i pravite lopte (ćufte) srednje veličine.
                Na ulju propržite pripremljene ćufte sa svih strana pa ih stavite u vatrostalnu činiju.
                Na istom ulju dodajte ostatak prodinstanog luka, brašno, zatim ajvar (pindžur), alevu papriku i po želji ljutu tucanu papriku i na kraju sos od paradajza. Sve kuvajte oko desetak minuta, uz mešanje. Na kraju dodajte i šećer, promešajte i preručite u vatrostalnu činiju sa ćuftama. Ukoliko želite, između ćufti možete staviti predhodno upola obaren krompir.
                Jelo stavite u zagrejanu rernu, prekrijte alu folijom i pecite oko 10-15 minuta na 200 stepeni a zatim sklonite foliju i pecite još nekoliko minuta.
                Ove ukusne ćufte poslužite sa pire krompirom.


               




10 коментара:

  1. Анониман29. март 2017. 13:30

    Jao,kako mame ove cufte,vrlo ukusno izgledaju.Milica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Milice, zaista su ukusne jer se peku u rerni i o ima daje poseban šmek. Pozdrav i tebi!

      Избриши
  2. Анониман29. март 2017. 17:46

    Mnogo dobar sos sa ajvarom,a i cufte super deluju. Jako vam je lep blog,mnogo bolji od Napolitankinog. Vi koristite normalne sastojke. lep pozdrav od Olje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Olja, drago mi je da vam se dopada moj blog... inače trudim se da koristim jeftinije i ne tako zahtevne namirnice, kako bi svima bile dostupne. Pozdrav i vama!

      Избриши
  3. Анониман31. март 2017. 08:22

    Lepo i primamljivo !

    ОдговориИзбриши
  4. Dobar rucak ! I one zdrave kuglice od ovasa su van odlicne. Pozdravljam vas, Mina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Mina, hvala vam puno na lepom komentaru... drago mi je da vam se dopadaju ovo moji recepti. Puno pozdrava od mene!

      Избриши
  5. Ukusno i socno,lepo izgleda.

    ОдговориИзбриши