понедељак, 27. мај 2024.

Lisnato slano pecivo

     Izuzetno ukusno pecivo koje se lista a uz to je mekano i verujte da mu ni8ko ne može odoleti. Jeste malo zahtevno za pripremu ali se isplati. Ukoliko se umesto margarina koristi puter, tj. maslac još više se lista...
POTREBNO JE: 
550 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1.5 dl mleka
2 dl vode
0,5 dl ulja
1 kašika šećera
2 kašičice soli
150 gr margarina
susam
    Zamesite glatko testo od brašna, suvog kvasca, šećera, ulja, mlakog mleka i mlake vode, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.
Nakon toga prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, podelite ga na na 10 loptica, Svaku lopticu razvucite u tanku koru prečnika širine tanjira, premažite je otopljenim margarinom i ređajte jedan na drugu (po 5 kora na 1 tanjiru i 5 na drugom tanjiru). Poslednje kore nemojte mazati margarinom.
Pokrijte ih i ostavite 20 min. da stoje a zatim uzmite 5 kora sa tanjira i razvucite oklagijom a zatim premažite margarinom i urolajte. Ponovite isto sa drugim korama sa tanjira.
Secite rolate na komade širine oko 4 prsta, svaki komad pritisnite drvenim štapićem na nekoliko mesta pa ih ređajte na podmazan pleh. Ostavite da odmore desetak minuta, premažite ih umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st (zavisno od rerne), oko 30 minuta.






Нема коментара:

Постави коментар