Obično, kada ne mogu da se odlučim koju tortu da napravim, ja eksperimentišem sa receptom, u zavisnosti koje namirnice trenutno imam u kući, pa je tako nastala i ova nepečena ali preukusna torta koja ne traži puno vremena a ni skupih namirnica. Vi možete da koristite i neki drugi keks koji imate a umesto višanja možete upotrebiti i neko drugo voće. Dakle, možete ovaj moj recept i vi modifikovati po svom ukusu...
Podloga:
150 gr mlevene plazme
1 čaša mleka
2 kašike šećera
3 kašike kakaoa
70 gr margarina
Krem:
7 dl mleka
5 kašika šećera
1 puding od vanile
5 kašika gustina
2 jajeta
1 kesica vanile
125 gr margarina
Fil od višanja:
3 dl vode
5 kašika šećera
300 gr višanja bez koštica
2 pune kašike gustina
1 kesica vanile
Dekoracija:
1 kesica šlag krema od vanile
oko 30 gr rendane čokolade
PRIPREMA:
U jednu posudu stavite mleveni keks a u drugu stavite mleko, šećer, kakao i margarin i pustite da vri minut-dva pa time prelijte keks. Dobro izmešajte pa smesu rasporedite po dnu kalupa.
Za krem, u manji sud dobro sjedinite jaja, puding, gustin, šećer i 2 dl mleka pa tu smesu dodajte u provrelo mleko sa šećerom i vanilom. Kuvajte uz neprekidno mešanje sve zajedno dok se ne zgusne. Sklonuite sa vatre i dodajte margarin, pa sve zajedno umutite mikserom. Krem ostavite da se hladi.
Za fil od višanja u posudu stavite višnje, dodajte šećer i vanilu, a posebno rastvorite gustin pa dodajte u višnje i sve zajedno kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i prohladite pa nanesite na podligu a preko podloge ravnomerno nanesite krem. Ostavite tortu da se ohladi.
Za dekoraciju, umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa dodajte sitno seckanu ili krupno rendanu čokoladu. Premažite odozgo ili dekorišite uz pomoć šprica za tortu. Do služenja tortu držite u frižider.
Нема коментара:
Постави коментар