недеља, 19. фебруар 2012.

Musli sa voćem

       
             Želite da smršate? Sigurna sam da vam je stalo do zdrave ishrane, uprkos tome što svi volimo da pojedemo mnogo toga što ne bismo smeli, ali apetit je često jači od naše volje, da se uzdržimo od jake i kalorične hrane. Verujem da svi znate da nutricionisti preporučuju musli, izbalansiran obrok koji pruža sve što je potrebno organizmu za predstojeći dan. Daje energiju a dokazano je i da utiče na smanjenje telesne težine.
             Ako želite da saznate nešto više o musliju, pogledajte ovdehttp://sr.wikipedia.org/sr/Musli
Potrebno je:
4-5 kašika muslia (ražene, ovsene, ječmene i dr. pahuljice)
1,5 dl jogurta sa o,5% masnoće (ili čaj, obična voda, mleko sa što manje masnoće)
2 kašičice cimeta u prahu
1-2 kašike susama
voće po želji (kivi, narandže, banane, jabuke i sl.)
2-3 suve šljive
po želji seckani orasi, lešnici i sl.
Priprema:
             U odgovarajuću posudu stavite musli, dodajte predhodno kratko proprženi susam, cimet, iseckane predhodno potopljene suve šljive i sl.
            Sipajte jogurt i sve lepo promešajte pa ostavite oko 10-15 minuta da odstoji, kako bi pahuljice nabubrele. Na kraju dodajte seckano voće po želji.
             Uživajte u zdravom doručku i budite zadovoljni što ste napunili svoje baterije, bez mnogo kalorija!

3 коментара:

  1. Ovako otprilike izgleda moj doručak, ne sjećam se više da li je počelo iz želje da smršavim ili tek da me nešto zdravo odmah ujutro pokrene, ali od kada sam umjesto kruha, peciva i još koječega prešla na ovakav doručak puno bolje se osjećam. A kombinacije muslija ili pahuljica, voća i dodataka su uistinu neizmjerne.Vikendom, ipak, nije baš ovako zdravo, treba se nekada i drugačije počastiti :). Odlično da si nam dala ovakav podsjetnik na zdravi doručak !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ovo počela da koristim od pre godinu dana ali sa dodatkom mekinja (naravno nisam tako često), ali od tada nemam nadimanje stomaka i probava je uredna. U kući skoro uvek imam nešto od žitarica i kombinujem po svojoj želji...

      Избриши
  2. Odličan recept za doručak. Volim si napravitit svoju voćnu kombinaciju, baš poput ove tvoje.

    ОдговориИзбриши