Često koristim šampinjone, a ovog puta sam kupila i bukovače, jer su mi one nekako ukusnije, obzirom da nemaju jak i specifičan miris, poput šampinjona. Razmišljala sam kako da ih pripremin i na kraju se odlučim da budu u obliku pljeskavica.
Potrebno je;
pakovanje bukovača od 400 gr
2 manje ili 1 veća glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
2 jajeta
3-4 kašike prezli
1-2 " brašna
malo seckanog peršuna
soli i bibera po ukusu i
ulje za prženje
Priprema:
Bukovačama odsecite drške, zajedno sa debljim delom, isecite ih na trakice i stavite u jedan sud. Posebno očistite crni luk, sitno ga iseckajte i kratko propržite na malo ulja. Ubacite luk u sud sa bukovačama, dodajte seckan beli luk, prezlu, brašno, jaja, so, biber i peršun.
Sve dobro sjedinite i kašikom vadite masu, oblikujte u pljeskavicu i pržite na zagrejanom ulju, sa jedne i druge strane. Izvadite i stavite na salvetu, kako bi upile višak masnoće.
Drške bukovača nisam bacila, već sam ih sitno iseckala, stavila na ulje i propržila nekoliko minuta a zatim sam tu ubacila i seckane drške od šampinjona i na kraju nekoliko kapica šampinjona koje sam isekla na krupnije listiće. Sve sam dobro zabiberila (jer pečurke traže biber), posolila i začinila suvim biljnim začinom. Pržila sam još nekih desetak minuta, dok sva tečnost nije isparila. Ovo sam poslužila zajedno sa pljeskavicama.
Potrebno je;
pakovanje bukovača od 400 gr
2 manje ili 1 veća glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
2 jajeta
3-4 kašike prezli
1-2 " brašna
malo seckanog peršuna
soli i bibera po ukusu i
ulje za prženje
Priprema:
Bukovačama odsecite drške, zajedno sa debljim delom, isecite ih na trakice i stavite u jedan sud. Posebno očistite crni luk, sitno ga iseckajte i kratko propržite na malo ulja. Ubacite luk u sud sa bukovačama, dodajte seckan beli luk, prezlu, brašno, jaja, so, biber i peršun.
Sve dobro sjedinite i kašikom vadite masu, oblikujte u pljeskavicu i pržite na zagrejanom ulju, sa jedne i druge strane. Izvadite i stavite na salvetu, kako bi upile višak masnoće.
Drške bukovača nisam bacila, već sam ih sitno iseckala, stavila na ulje i propržila nekoliko minuta a zatim sam tu ubacila i seckane drške od šampinjona i na kraju nekoliko kapica šampinjona koje sam isekla na krupnije listiće. Sve sam dobro zabiberila (jer pečurke traže biber), posolila i začinila suvim biljnim začinom. Pržila sam još nekih desetak minuta, dok sva tečnost nije isparila. Ovo sam poslužila zajedno sa pljeskavicama.
Zoro bravo za recept. Ja sam pre neki dan spremala pohovane bukovače ali mi ovo izgleda ukusnije.♥♥
ОдговориИзбришиZoro recept je odličan,bukovače baš volim,vjerujem da su prefine na ovaj način:)
ОдговориИзбришиOdlično si pripremila bukovače ! Nisam ih do sada još ovakve jela, bilježim svakako recept !
ОдговориИзбришиVrlo interesantno i jaaaako upotrebljivo, savršena večerica, razna salata i jedna ovakva pljeskavica, super.
ОдговориИзбришиMi jako volimo bukovace. Obicno ih pohujemo u pivskom testu. Nisam nikada pravila pljeskavice od bukovaca, a sigurno su odlicne! :)
ОдговориИзбришиnemojte ovo praviti nista nevalja a kao sto primecujem svi hvalite ovaj recept a niste ga ni probali ja sam ga probao i nista nevalja raspadaju se ove pljeskavice,moja preporuka je dosta super lepka da se natrpa u njih da ostanu u svojoj prvobitnoj formi.Ili ako hovete da spasite smesu napravite je u obliku rolata i ispecite u reni i tako ce ovaj cudesan recept da prezivi...
ОдговориИзбришиSidarta, žao mi je što ti nije uspeo ovaj recept, ali verovatno još trebaš učiti da kuvaš i da se snalaziš u kuhinji. Kao što se vidi na mojim fotografijama, pljeskavice se ne raspadaju i recept je u redu. Mislim da nije korektno da zbog tvog neuspelog pokušaja ovako pakosno i zlobno komentarišeš. I JOŠ NEŠTO, AKO VEĆ PIŠEŠ, POKUŠAJ DA PRAVILNO KORISTIŠ PRAVOPIS I ZNAKOVE INTERPUNKCIJE...
ИзбришиNa žalost tek sad posle, naravno uspešnog pripremanja, pročitah ovaj neumesni komentar, nekompetentnog početnika u kulinarstvu.
ИзбришиMoguće je da "dotični" nije upalio plin ili uključio ringlu, jer to u receptu ne piše :) ili je baš tad nestalo struje na fazi na kojoj je šporet priključen. Toliko o tome.
Recept je više nego odličan i jako jednostavan za pripremu, stim što sam ja stavio malo manje soli ali dodao Soja sosa (Patreco - Nosafood Vijetnam) samo taj jer ne sladi kao ostali.
Izvanredne su pljeskavice, verujem da su odlične i bez Soja sosa, stvar ukusa.
Baštovan, hvala ti na divnom komentaru, vidi se da imaš iskustva u kulinarstvu i drago mi je što si isprobao ovaj jednostavan recept i da si zadovoljan, tako da si demantovao Sidarta, koji je kako kažeš početnik u kuvanju. Ova ideja sa dodatkom soja sosa mi je interesantna, tako da vredi probati. Pozdrav!
ИзбришиSidarta je u pravu, receptu nesto fali...mozda brasno?
ОдговориИзбришиProbala sam i raspada se na sve strane, a nisam pocetnik.
pa pise brasno :)
ОдговориИзбришиa cim ima brasna i jaje je tu :) nema teorije da se raspada :) ja nisam pocetnik i gledajuci samo sastojke vidim da je sve ok :) veliki plus za recepat :)
ОдговориИзбришиАнониман, hvala što realno komentarišeš, ali, nažalost, ima i onih koji će zlonamerno kritikovati nečije recepte, jer se razočaraju što im jednostavno zbog njihove greške nešto ne uspe ili u nečemu pogreše. Treba uneti i malo ljubavi u pripremi hrane...
Избриши